2014-11-01 3079 瀏覽
好耐冇寫食評,因為近年幫襯嘅舖頭大部分都味道、服務不過不失。但今晚遇到好難得嘅驚喜之店,幫襯完要即刻分享!星期5 (halloween) 晚上7點左右黎到,舖頭大概坐左5成人,淨低有唔少俾人book 左,但都立即有位,仲要2個人可以坐4人位,舒服d.我地叫左1份$80 吉列豬定食同埋1份$160嘅吉列蝦+忌廉蟹肉。價錢黎講豬個份真係偏平。先講個麵豉湯, 一坐低已經聞到隔離位個碗好香! 超期待咁打開,個色同個味都同平時嘅唔同!! 唔係勁加麵豉得出黎嘅濃味,但好多料“餚”出黎嘅香味! 2份吉列都炸得好鬆脆,仲要完全唔覺佢油!個蝦亦好爽口!! 雖然個豬唔係厚砌個d, 但以呢個價錢,已經好滿足! 唯一係個忌廉蟹肉可以加多小小蟹肉整。食物係重要,但我相信態度更影響客人回頭率! 個個waitress 都有禮貌, 唯一一位男士更加會同客人講下笑,氣氛輕鬆d~ 我地食完走個陣已經有人係門口等位,但頭先從來冇人要求我地讓出2個空位之外,我埋單時多咀問佢地沖茶嘅茶葉有冇得賣(因為覺得好好飲,想買番公司沖), 佢冇嫌我煩不特止,就算佢地唔賣,都走入廚房拎個原裝出黎比我影低!呢度d位唔會好密,坐滿人亦唔覺噪,

呢度d位唔會好密,坐滿人亦唔覺噪,大家冇咁焗促。

絕對會回頭嘅一間餐廳,但眼見佢冇一般嘅尖咀餐廳咁旺,希望唔好下次返黎已經捱唔住貴租88左,一定要上黎話比大家知好值得去試!!
2014-10-31
  • 吉列蝦