2014-10-30 2971 瀏覽
話說朋友熱推尼間既爐邊烤蛋🍳而咁岩又係我既生日,所以就同一位朋友黎左尼間野都試~一入去就見到有人排隊,然後去攞飛果陣可能見我地2位,所以就直接帶左我地入去坐啦~坐底之後就開始睇餐牌~發覺果到D野一碟都幾多~肉既話應該係150g或以上雖然對佢既護心肉都好有興趣,但係又想食牛~但佢果個2拼要包埋甜品,本人同友人都對佢個紅豆冰麼麼,所以我地2個就簡左個牛肉既2人套餐~好似係set A跟住點完餐之後,侍應就即刻幫我地set 爐架同比D前菜我地~2個人佢都比足D前菜我地,真係好~我最鐘意食果個海帶同芽菜~但佢黑芝麻醬沙律就有D失望,冇網上講既火龍果同車厘茄~剩係普通沙律菜加黑芝麻醬~(^-^)/果泡菜都係不過不失,無話特別好味,但個大豆芽就出奇地幾好味😋然後我地叫左杯藍天檸檬汽水!!!發覺真係好飲!!!出奇地好!然後係我地開始燒果陣,D泡菜蛋食得啦,因為我唔想太硬,所以見佢大部分熟果陣就開始食,發覺,又真係幾特別既,好食!但又冇網上面D人講到咁好食....然後就開始燒野肉啦~~~唔知係咪我地唔太食燒,發覺其實同其他韓國燒烤差唔多~唔係突別好食~然後當我地將d霜降牛肉同其他牛肉一齊燒果陣,個店長?
話說朋友熱推尼間既爐邊烤蛋🍳
而咁岩又係我既生日,所以就同一位朋友黎左尼間野都試~

前菜
藍天檸檬汽水

牛肉套餐set a
然後就開始燒野肉啦~~~唔知係咪我地唔太食燒,發覺其實同其他韓國燒烤差唔多~唔係突別好食~然後當我地將d霜降牛肉同其他牛肉一齊燒果陣,個店長?經理?唔知邊個,但應該係大粒既,終於忍唔住走過黎同我地講霜降牛肉係用第二個架燒完完全全柒左..><"佢應該係韓國人,因為用英文同我地講野

跟住就一路燒燒燒~發覺個韓國人超好,見我地唔太識燒就主動埋黎幫我地睇火同燒,仲要交埋我地點食!!!真係出門遇貴人!當我地食到有D濟果陣,佢就教我地用塊酸蘿蔔包住果牛肋排或者牛肉黎食!發覺,真係冇咁膩同好食好多!!!!!可能係佢差唔多全程幫我地燒既關係!而且佢見我食晒D海帶同酸蘿蔔,就幫我地refill!!真係太好啦!!!^^

跟住終於食完牛肉,到霜降牛肉啦!佢首先幫我地換左個網,變左一個架~跟住又幫我地燒埋!實在太好service la!!!然佢又教我地可以將D芽菜擺落烤蛋到燒,跟住用D牛肉卷埋一齊食~實在比就咁食塊牛肉好食好多!!

整體黎講,今次既用餐都幾好!雖然D食物唔特出,但勝在service太好!同埋油煙味唔算大,燒左成個幾鐘都冇咩味帶番去~同唯一不足既係張枱離椅子有D遠,同埋太細,擺唔晒D野食~
2014-10-21
生日