2014-10-27 10787 瀏覽
日本野一向都受香港人歡迎,三五知己想hea下又抵食既當然會選擇放題今次同朋友去左銅鑼灣滿屋,由於要就放工時間,所以我地去食8:45個一輪,先食刺身是常識吧,刺身好新鮮又甜,除左三文魚,甜蝦玉子,角螺,仲有吞拿魚腩,油甘魚,真鯛刺身,仲有帶子刺身等等,花多眼亂,就每樣黎幾份!沙律小食都唔小得,選擇多,份量又夠,溫泉蛋都可以食多幾隻。燒物款式亦不小,香草羊鞍,焗廣島蠔,有機菠蘿,有機蕃薯仔同牛舌都好好味炸物方面都係普通的天婦羅,特別小小既推介有炸紫心香芋丸,長腳蟹棒天婦羅,脆粉唔唔太厚!讚!一品料理方面選擇唔少,最特別係連蟹粥都有食物種類好多,飽肚既壽司手卷都無乜食到,不過不得不提的有蟹肉蟹羔手卷,蟹肉清甜蟹膏甘香,口感豐富,另外稻庭烏冬都有冷或熱可供選擇。甜品方面除左有哈字頭雪糕,仲有兩款芝士蛋糕,豆腐花,焦糖布丁,朱古力杯等等。飲味除了可以選擇汽水,啤酒,更有樂天的飲品,包括忌廉溝鮮奶,韓國檸七,士多啤梨鮮奶及蘆薈特飲,真係高成本既重點推介。如果中意食清酒,仲可以用優惠價買!
沙律小食都唔小得,選擇多,份量又夠,溫泉蛋都可以食多幾隻。
一品料理方面選擇唔少,最特別係連蟹粥都有
如果中意食清酒,仲可以用優惠價買!
2014-10-21
生日