2014-10-12 786 瀏覽
話隱世,其實係隱閉。唔係經過皇室堡嘅側門,眼多多望多間舖幾眼,都唔會發現,原來哩度有間雪糕店,除咗正常雪糕,仲有唔正常雪糕,什至非常雪糕,即係分子雪糕。宜家分子雪糕heat到不得了,雖然我想試佢啲特別嘅口味,即係龍蝦味呀,白松露味呀,但係最後都係揀咗分子雪糕黎試。一向緊貼雪糕潮流嘅我,知道某分子雪糕實驗室將會有港式奶茶菠蘿包味,但係哩間唔駛等,已經有港式奶茶蛋撻味!!鐘意奶茶嘅一定要試!佢完全保留到絲襪奶茶嗰種幼滑嘅質感同牛奶嘅香味,好似淨係換咗個presentation 做雪糕咁,連平時沉喺杯底嘅茶葉碎都見到!另外仲試咗玫瑰士多啤梨味,冇影相,但係都幾好食,個人幾鐘意酸酸地嘅士多啤梨味,冇加其他甜味,真啲自然啲,我諗分子雪糕就係有哩個好處,可以好原本咁保留啲食物嘅味道,唔需要再加調味。其實仲想試埋楊枝甘露味,藍罐曲奇味(佢地同藍罐曲奇嘅crossover)等等,但係個胃quota有限,要搵日捲土重來至得!整體黎講,份量比其他分子雪糕店細份啲,但係啲味道特別啲,真係要分子先整得到,加埋其他特別口味嘅正常雪糕,選擇其實好多。同埋佢地有分子雪糕班!!哩個真係第一次聽!有機會要join jo

整體黎講,份量比其他分子雪糕店細份啲,但係啲味道特別啲,真係要分子先整得到,加埋其他特別口味嘅正常雪糕,選擇其實好多。同埋佢地有分子雪糕班!!哩個真係第一次聽!有機會要join join !!
非分子雪糕
2014-10-12