2014-10-11 589 瀏覽
好耐都冇打評了XDDDDD又懶又忙係咁架啦(喂食完午餐……應該話係下午茶之後睇左套戲可能戲院凍左D,睇完一出到去又想食番D熱野暖下身:^0結果行行下就黎到左厚福街覓食金菇肥牛煲上桌賣相就一般般,感覺有D凌亂味道夠濃,沙爹香氣十分重,唔係得個鹹字粉絲吸哂醬汁,夠哂味,可惜稍為淋爛過頭了牛肉片薄稔入味,佔量都係合格既,肉味夠又冇雪藏味,不過就真係肥左少少整體黎講都係油膩既,好彩有不少椒塊算係清一清,但講真食煲仔都預左架啦豆腐斑腩煲豆腐外層係微韌既,好吸汁入味,中心部分則是嫩滑可口斑腩球份量足,外層粉漿不厚,只係有少少黏口魚肉滑身爽口,冇腥味,又唔會霉霉爛爛呢道都係濃味油膩既,不過加上蔥香同豆腐塊,整體可以接受柚子蜜份量係少既,成杯既味道好清淡撈底係唔會見到平時飲熱蜜既蜜漿同果肉果皮咁,真係完全清澈的服務都可以既,只係人手似乎唔係好夠?因為佢地有做任食雞煲既Promotion,落單送食物招呼客人都忙到踢哂腳咁不過用餐期間就似乎唔多失誤,而服務態度都係合格既會同客人吹下水講笑咁,有街坊生意既親切感:^)環境都係我接受到既(此人有點潔癖雖然係茶餐廳又做埋任食,但地面都乾爽冇黏笠而且唔會周圍都有d

好耐都冇打評了XDDDDD又懶又忙係咁架啦(喂

食完午餐……應該話係下午茶之後睇左套戲

可能戲院凍左D,睇完一出到去又想食番D熱野暖下身:^0

結果行行下就黎到左厚福街覓食
金菇肥牛煲

上桌賣相就一般般,感覺有D凌亂

味道夠濃,沙爹香氣十分重,唔係得個鹹字

粉絲吸哂醬汁,夠哂味,可惜稍為淋爛過頭了

豆腐斑腩煲

豆腐外層係微韌既,好吸汁入味,中心部分則是嫩滑可口

斑腩球份量足,外層粉漿不厚,只係有少少黏口

魚肉滑身爽口,冇腥味,又唔會霉霉爛爛

呢道都係濃味油膩既,不過加上蔥香同豆腐塊,整體可以接受
柚子蜜

份量係少既,成杯既味道好清淡

撈底係唔會見到平時飲熱蜜既蜜漿同果肉果皮咁,真係完全清澈的

服務都可以既,只係人手似乎唔係好夠?

不過用餐期間就似乎唔多失誤,而服務態度都係合格既

會同客人吹下水講笑咁,有街坊生意既親切感:^)

環境都係我接受到既(此人有點潔癖

雖然係茶餐廳又做埋任食,但地面都乾爽冇黏笠

而且唔會周圍都有d垃圾殘渣咁,坐得都叫安心