餐廳: OPPA韓國燒肉店
資訊:

2014-10-08 4394 瀏覽
其實次次打完波經過洗衣街都見呢間韓國燒肉FULL 晒, 心諗有咩咁特別呢, 於是今日放工就同女朋友黎左試下!一入到去, 啲職員就已經拎左樽茶同埋啲配菜比我地啦!睇完MANUAL,我地結果叫左幾樣野, 包括有個什錦牛肉拼盤, 魷魚同埋個雜菜拼盤, 仲有食韓燒唔少的既啤酒添!酒來了, 估唔到佢用呢個咁既茶壺裝住, 認真夠特別, 由於佢係1664既啤酒, 所以入口淡淡地, 女仔會比較中意!之後魷魚就到左啦, 咁我就緊係立即燒黎食下先啦, 魷魚唔錯, 本身佢夠新鮮, 所以燒出黎啲肉質都夠彈牙, 加上佢本身都夠大條, 所以口感都幾好!之後啲野食都黎齊了, 咁我地就緊係燒左啲牛肉黎食先啦!同一時間, 係就係個煎PLAN既側邊係左啲牛油落去, 原本係拎黎燒啲雜菜用的!牛我就真係唔識分佢邊部份打邊部份, 總括黎講係樣樣都夠新鮮的, 不過最好味, 最正都係件牛扒, 肉汁又多, 燒出黎又香又淋, 同埋啲職員見我地有啲唔係好識燒既時候, 佢地會過黎幫我地燒的, 仲有, 如果個煎PLAN 燶過頭, 可以叫啲職員幫手用生菜清潔, 總括黎講都算幾有服務,正!致於佢個雜菜就真係麻麻地, 可能係啲菜同韓燒真係唔係咁夾
之後啲野食都黎齊了, 咁我地就緊係燒左啲牛肉黎食先啦!
致於佢個雜菜就真係麻麻地, 可能係啲菜同韓燒真係唔係咁夾, 同埋加左牛油太油了, 所以我就唔係咁建議大家食菜…..
最後我地2個人食左6百幾蚊, 價錢黎講係食韓燒叫正常, 不過佢啲肉既質量同埋服務都唔錯, 所以值係去再食!
2014-09-15
  • 什錦牛肉拼盤