餐廳: 嘉麟樓
資訊:

2014-10-07 4464 瀏覽
嘉麟樓嘅月餅每年都好多人吹捧,好難訂購,我同D朋友以往幾年都試過訂唔到,於是今年一到訂購個日又即時上網訂購,試吓今年訂唔訂到, 點知訂到, 重覺得好好彩,都滿懷希望想快D到中秋節, 可以試到多年嚟都訂購唔到嘅月餅, 攞餅個日返屋企即時試食, 但失望到極點, 個月餅好乾, D奶皇完全唔滑, 冇奶皇香味, 直頭似隔咗夜, 係雪櫃攞出嚟咁, 又乾又鞋, 就算唔係即日整, 都唔緊要, 其他公司D月餅都冇可能即日整, 即日比人攞走, 但都唔好乾到好似餅乾咁過份呀, 起碼都要比D溫馨提示人, 返屋企食個時要放入微波爐或焗爐熱吓先好食, 重話係大酒店, 都唔明咁嘅月餅都有人話好食, 重要年年D人搶住買, 又話炒到幾多幾多錢一盒, 我一定唔會再買, 送都唔食.其實我20年前已開始係食奶皇月餅, 冇食舊式月餅, 個時係買XX樓嘅奶皇月餅, 但因為近幾年都覺得佢越做越差, 其次多咗好多食市開始做奶皇月餅, 於是試吓其他, 我今年亦試咗另一間嘅奶皇月餅, 因為當時未攞到嘉麟樓個盒, 所以諗住買盒食住先, 反而有以外驚喜, 依家試完嘉麟樓個盒, 更加知道出年買邊盒嘅奶皇月餅了.`

`
奶皇月餅
題外話/補充資料: 如果訂唔到嘉麟樓嘅月餅嘅人, 或, 未食過嘅人, 一D都唔駛失望, 真係可以唔駛試
2014-09-04
外賣自取
$485 (其他)