上週末六點幾去逛朗豪坊,早已知道10樓現有 twin stars 的主題餐廳,我倆無提早攞籌,預咗冇得食,但一場來到,即管上去,在門外的公仔擺設,拍照留念也好......豈料上到100 Bites,店員表示沒有籌也可以walk in,只需等多十分鐘左右便有枱,實在喜出望外!稍等一會兒,我們可以入去了進入了Little Twin Stars 的世界被安排坐這張 Kiki 枱隔離張枱看餐牌,點了B & C餐,揀凍飲,芒果窩夫再加曲奇。精緻可愛的陳設是日餐湯:紅湯一杯,似羅宋湯,但沒有肉!凱撒沙律配雞肉雞肉太韌,蔬菜尚算新鮮,所有紅蘿蔔都切成星星形狀,以配合主題,沙律汁不足夠!卡邦尼長通粉普通白汁底,通粉份量足,味道一般。蒜香番茄辣蝦扁意粉蝦夠大隻,辣得來香口,意粉入味,但稍為乾身及過韌。芒果脆脆窩夫外型討好,粉紅色twin stars星星,用白朱古力造,芒果粒鮮甜,窩夫腍身,唔夠脆,且唔夠熱!芒果慕絲蛋糕全晚至愛:3色棉花糖,加彩虹間條糖漿點綴,賣相佳!慕絲蛋糕口感軟滑,甜而不漏,內有鮮芒果肉餡,吃起來,倍覺醒胃!Lala士多啤梨香橙特飲 + Kiki 椰子菠蘿特飲兩杯都好飲,同樣消暑解渴
只需等多十分鐘左右便有枱,實在喜出望外!
稍等一會兒,我們可以入去了
進入了Little Twin Stars 的世界
被安排坐這張 Kiki 枱
隔離張枱
看餐牌,點了B & C餐,揀凍飲,芒果窩夫再加曲奇。
精緻可愛的陳設
是日餐湯:紅湯一杯,似羅宋湯,但沒有肉!
凱撒沙律配雞肉
凱撒沙律配雞肉
雞肉太韌,蔬菜尚算新鮮,
所有紅蘿蔔都切成星星形狀,以配合主題,沙律汁不足夠!
卡邦尼長通粉
卡邦尼長通粉
普通白汁底,通粉份量足,味道一般。
蒜香番茄辣蝦扁意粉
蒜香番茄辣蝦扁意粉
蝦夠大隻,辣得來香口,意粉入味,但稍為乾身及過韌。
芒果脆脆窩夫
芒果脆脆窩夫
外型討好,粉紅色twin stars星星,用白朱古力造,
芒果粒鮮甜,窩夫腍身,唔夠脆,且唔夠熱!
芒果慕絲蛋糕
全晚至愛:3色棉花糖,加彩虹間條糖漿點綴,賣相佳!
慕絲蛋糕口感軟滑,甜而不漏,
內有鮮芒果肉餡,吃起來,倍覺醒胃!
Lala士多啤梨香橙特飲 + Kiki 椰子菠蘿特飲
兩杯都好飲,同樣消暑解渴;
分別只是Lala 特飲味道較為鮮甜,
Kiki 特飲甜得來帶點爽喉!
Little Twin Stars 曲奇
帶回家中才吃,$20真係只賣包裝!
餅仔細細塊,又容易碎,味道還可以,帶些牛油香。
埋單,食物質素真的不值這個價錢,
但今次我們勝在不用花太多時間輪候,
當用金錢來買時間,兼餵飽了相機,
俾錢時,都係笑著臉的。
離枱結賬後,仍戀戀不捨,要跟門口的Kiki &Lala合照,更添圓滿!

題外話/補充資料: 總括而言:環境一流,服務亦好;食物方面:甜品頗佳,主餐一般,前菜較為遜色。
2014-09-27