2014-09-25 2238 瀏覽
生平第一次寫食評,呢閒私房菜幾個月前朋友介紹, 話可以試下, 今日連同幾個舊同事去試順便同其中一位慶祝生日, 結果系極度失望,  無招呼都算, D食物⋯⋯ 噢⋯海鮮吾多新鮮, 一斤裝養魚辯海魚仲要8個大人食, 都吾知點分, 芝士龍蝦用上 雪藏龍蝦, 當然無味啦, 就連芝士汁都無芝士味, 個汁差, 好差, 所為天下第一雞, 即是 芝麻雞啦, 乾得離無雞味又吾滑人中細小如燒舂雞, 所謂既杏仁茶用粉開 又稀又甜 布丁味道口感從來沒試過甘奇怪。 所有野差到意料之外, 仲要比$350蚊食 $150蚊酒樓貨式, 以後請都唔到 而家仲要浪費我的時間寫這個食評 今次真的忍不住要立即同你們分享我的經歴
2014-09-20
生日