2014-09-23 1842 瀏覽
有人請客, 買了幾款sliced cake 上公司, 所以大家就圍起來試食.之前都試過佢地既朱古力蛋糕 , 拿破崙, 全部都好好味, 好吸引.- 香蕉朱古力慕絲 ($36) :上次自己試左, 味道好好, 朱古力好RICH, 內層豐富, 有香蕉肉, 朱古力脆粒.面層跟內餡的朱古力質地也不同, 絕對可以滿足到朱古力迷. 強烈推介.- 抹茶草莓慕絲 ($32) :抹茶味清淡, 雖然唔係濃郁既味, 但淡淡既抹茶久久不散, 而且也好夾內層的草莓餡.唔太甜, 食完唔會膩.- 法式芝士 ($36) :一睇個外表以為係好酸既紅桑子慕絲, 原來唔係. 面層有好香好開胃既莓味.內裡原來係芝士蛋糕, 係new york cheesecake 個d質地既.幼滑濃郁既芝士味, 質地係實實在在既蛋糕. 1個人食完都幾膩, 2人分享岩岩好.- 咖啡意大利芝士 ($38) :由於我唔太中意咖啡, 所以都係同事食後感, 咖啡味唔太濃, 係tirumisu 慕絲版, 輕盈有層次的蛋糕.- 士多啤梨/ 藍莓/ 紅桑子酥餅 :試了1/3, 水果材料新解好味, 吉士餡也香滑唔太甜, 但係酥餅已經潮了, 變得淋淋不脆, 也沒口感
- 香蕉朱古力慕絲 ($36) :
- 抹茶草莓慕絲 ($32) :
唔太甜, 食完唔會膩.
- 法式芝士 ($36) :
- 咖啡意大利芝士 ($38) :
- 士多啤梨/ 藍莓/ 紅桑子酥餅 :
試了1/3, 水果材料新解好味, 吉士餡也香滑唔太甜, 但係酥餅已經潮了, 變得淋淋不脆, 也沒口感.

還未試其餘幾款, 有機會會再試.
sliced cake
2014-09-22