是日一早約好了和友人shopping完就隨便找個地方食飯~但前一晚二人不約而同地上openrice搵左一搵,由友人搵到呢間~~由於前一晚打去reserve table都無人聽,所以打算如果無就算~~當天早上竟然book到和~~yeahyeah~~由於當天友人遲左少少…reserve左8點,但7點半先碰面,所以友人打左去改8點半睇下得唔得,staff 話okay和~~yeah~照原訂計劃~shopping先~收獲完,一睇都8點幾,友人話平日應該okay既~~去到遲左十分鐘到,都有枱和~~(由於改完都係遲左到,所以都無影到店內環境~~但暗暗地都幾舒服~~店內見到都有不少情侶,亦有好似我地咁兩位美女吹下水,食食下更有大夥兒為朋友慶生~可以話咩類型既聚會都岩~~由於怕小b醉~所以一向同友人會飲返杯既我今日無order drinks~同友人決定左食咩之後,友人就order左白酒~~salad我地揀左呢個~~三文魚配什果~3粒星賣相很不錯,但食第一啖就食到三文魚外仲有MANGO~由於我地兩個都以為係普通SALAD上面有D SMOKED 三文再有D什果,所以我無特別問包括咩生果,而由於他這個是什果跟

但暗暗地都幾舒服~~

同友人決定左食咩之後,友人就order左白酒~~

salad我地揀左呢個~~三文魚配什果~3粒星
賣相很不錯,但食第一啖就食到三文魚外仲有MANGO~由於我地兩個都以為係普通SALAD上面有D SMOKED 三文再有D什果,所以我無特別問包括咩生果,而由於他這個是什果跟三文魚打碎再整到好似CRAB CAKE咁,現階段都係少食MANGO為妙既我,只係食左少少,份量都唔少,所以辛苦左友人喇~~HAHAHA
什果三文魚沙律
再來就到呢個唔記得左咩魚配迷你意大利粉~~ 4粒星
睇落去條魚白雪雪,心諗重口味既我,最怕淡MOUMOU~
一入口~~
味道"IP"得岩岩好~~可能係搵海鹽調過味再煎~~十分不錯,粒粒意粉口感有D似薏米~~本人就麻麻地,但配以大量最愛的菇菌~所以都OKAY~
再來就是"如果MENU有,我就必定會揀既must order item" Risotto!! - 仲要係配帶子﹗

帶子意大利飯-4星半!!

唔駛講野~~YUMMY~
其實唔睇MENU (無留意相)既我地係以為係白汁~會好"LOU",所以本身想ORDER SOUP既我都係決定留肚食呢個,上菜時見到係紅色~~(OMG, MY SOUP~)
幸好,味道比我想像中好~~
帶子亦很香,煎得岩岩好~~雖然小妹唔算好識食~但係雪味仲幾香口,不錯不錯~~
帶子意大利飯
本身LAST ORDER時都考慮緊試唔試咪DESSERT…但望住枱面仲未食唒既兩碟,就打消左LU~
下次再試~~

(由於友人於我去TOILET時埋左單,所以唔知TOTAL幾$$,除左兩杯白酒唔知幾錢~
其他都係百幾~2百蚊左右~~呢個質素,份量同店內環境,算係幾物超所值~~值得再黎~~)

多謝收看~~

2014-09-17