2014-09-21 7979 瀏覽
第一次來食重慶雞煲, 我同朋友3個人,食的前一日已經打電話去訂位鐵,想訂7點鐘,但服務員話得返9點,本來想轉食其他野, 但朋友話好想食雞煲,最終就決定去等位。咁我地6點9就到達, 等左一陣間, 突然個服務員大叫, 我地都一頭霧水,做咩冇啦啦大叫,原來今日老板來睇場,老板話等緊位既客人,無論食唔食都可以免費飲野同食雪糕。 wow,我同朋友立即去雪櫃囉野飲。 等左45分鐘島, 就叫到我地, 個時差唔多8點3島, 一入去就叫我地要咩辣,咁我地叫小辣 等左一陣,熱辣辣既主菜雞煲上場啦, 濃郁的湯底, 一件件雞塊,仲有d辣招仔,唔講咁多,起筷。。。。。。。一口咬住,d雞好滑,個湯底同d雞配合得天衣無縫,我仲加一匙湯汁,成個口辣辣地,一件接一件係咁食。 同埋個雞有唔同部位,有鳳爪,雞翼。。。 岩哂鐘意食既人。 之後d火鍋材料都上啦, 為左唔好令個湯底淡,令到d雞淡,我地就盡快食哂佢,總括而言就係(一指班)啦。
  • 雞煲