餐廳: 華星冰室 (克街)
資訊:

2014-09-20 2373 瀏覽
華星冰室好出名就係香港人都知架啦!灣仔、旺角、筲箕灣都有分店架,而我今次就去左灣仔分店喇。雖然華星的門口望落同其他茶餐廳冇咩太大分別,但係呢間冰室其實大有來頭架!好多位明星都去過幫襯同埋簽名!我今次就食左常餐通粉搭配火腿炒蛋炒蛋係百分百的重點!廚房果邊有一盒盒3.6牛奶擺出黎,好明顯就係佢地用左3.6牛乳快炒啦!D蛋滑到不得了,仲要好香奶味,可以話係拍得住酒店的炒蛋!加埋一杯奶和茶適量的凍奶茶簡直係perfect 其他好出名的正野,包括黑松露炒蛋、校長多士等等!不過今次我就冇試到嚕,下次要再食過呀!除左野食方面,餐廳的環境都好舒服架,可以話係以懷舊風格為主題,我最鐘意以木板做的卡位同埋黑白磚地面,好似七八十年代的香港,仲有華星伙記速度好快,做野效率好高!每次好快就可以用餐
我今次就食左常餐通粉搭配火腿炒蛋