第一篇 上星期請左半日假去扮靚靚,見仲有時間就搵間coffee shop試下。有幾間一直都想試,今次就揀左Coffee Academics! 我兩點半到去到,裡面有幾檯客人,唔算好多人。由於我已經食左飯,所以點左杯flat white同matcha cake。以這個價錢在銅鑼灣來說已經算不錯了~店內也很有情調,係三五知己聚會唔錯既選擇!只可以店內員工態度欠佳,不會主動服務客人,也欠缺笑容。有侍應請旁邊既兩位客人坐埋一邊,讓一張檯俾等位既客人。這是正常的,但語氣似要求多過請求。其實只要多加笑容,整體感覺就會好好多!客人唔知清水係自助既,侍應應該有禮貌咁指示客人,而唔係帶住煩厭既語氣叫客人去後面自己倒。但下次我會再試試這間的主食,希望餐廳會有改進,唔好浪費左咁靚既環境!

第一篇

Flat white, matcha cake
只可以店內員工態度欠佳,不會主動服務客人,也欠缺笑容。

2014-09-10