2014-09-18 8076 瀏覽
生日打風都係第一次, 但亦未能吹息一班人慶祝的熱情。朋友推介大吉食放題, 就算再多兩小時都唔夠 餐廳環境清潔整齊, 可能因為颱風關係只見十數位客。座定已急不及待落單刺身、串燒、壽司都係大家致愛, 飲品方面Lotte Milkis Cream Soda & Strewberry 可以推介, 台式特飲好難飲 刺身: 三文魚-都幾肥美, 厚厚一片新鮮有口感, 吞拿魚-色澤鮮紅非常可愛, 油甘魚-都幾鮮味, 喜靈魚-無叫就唔好比我, 好難食啊!!! 鮑魚-都鮮甜美味, 甜蝦-勁正! 加單再加單, 帆立貝-口感非常差亦欠缺鮮味, 海螺-新鮮爽口但無味, 櫻花魷魚-口感和味道合格可以一試。火炙壽司: 三文魚腩-絕對係無得頂, 魚油嘅香味加上細細的飯團,食十件都唔覺得飽。辣味蟹棒-好似超市蟹柳加辣醬面, 帆立貝-唔好叫,火炙咗之後一様欠缺鮮味 壽喜燒: 豆腐、肥牛、冬菇、加少少薯粉生雞蛋放面, 味道非常唔錯,牛肉潄滑入味,湯底帶甜連豆腐和菜都好好味道 串燒: 羊架-香口野味又大大件,無羶味又唔會太韌。雞翼-都算合格,水準之作。牛舌-口感特別薄薄一片帶有彈牙和鹽燒的甘香。花菇-燒得剛剛好還帶有汁。蒜香

刺身
火炙壽司
壽喜燒
串燒
蒜香牛柳粒:好味之餘唔會太干,肉汁在口內嗌出
蒜香牛柳粒
唯一美中不足便是甜品的選擇, 如果有柚子雪皅更加完美
題外話/補充資料: 兩小時放題嘻嘻哈哈好快過, 又要等下次三五知己再嚟過!
2014-09-15
生日