2014-09-18 3287 瀏覽
係銅鑼灣行完街,無所事事去邊好?本身想去WTC More果邊既Starbucks飲下野點知爆哂位:^(諗住周圍行多兩行就走,點知就見到Hooray Bar既招牌XDDD反正未試過就試下啦:^)Menu係大大個,可以一次過睇哂飲品選擇但唔熟悉佢既選擇,好易就積左一大堆人圍住睇半自助形式,要自行去櫃台落單付費,其後會有職員送上所點既飲品食物正如相中Menu所寫,星期一至日,下午三至八點期間,飲品係有八折既Tiramisu點左一杯味道比較豐富,甜度頗高既調酒Bailey's味道好出,甜而香氣濃郁,配上Rum既苦香即降低膩感加埋Cacao Brown同埋Kahlua既朱古力同咖啡香氣,教人聯想起Tiramisu既味道呢個cocktail入面仲有牛奶同雲尼拿既味道,令整體感覺更濃滑當然啦,佢個感覺都係好甜,易入口,但好易膩Lavender-Lavender甜膩過後,要來點清新的!呢杯以薰衣草作招徠既雞尾酒賣相幾少女夢幻,淡紫半透明,予以高雅既感覺Gin既味道算濃,但帶點自然香氣同苦味不過加埋西柚汁、荔枝同薰衣草既調味,飲落係有清香,亦都係易入口既環境說實話有點焗促,夏季來訪則更甚可能係因為佢三面
係銅鑼灣行完街,無所事事去邊好?
本身想去WTC More果邊既Starbucks飲下野
點知爆哂位:^(
反正未試過就試下啦:^)
Menu
係大大個,可以一次過睇哂飲品選擇
但唔熟悉佢既選擇,好易就積左一大堆人圍住睇
正如相中Menu所寫,星期一至日下午三至八點期間,飲品係有八折
Tiramisu

點左一杯味道比較豐富,甜度頗高既調酒
當然啦,佢個感覺都係好甜,易入口,但好易膩
Lavender-Lavender
甜膩過後,要來點清新的!
Gin既味道算濃,但帶點自然香氣同苦味
說實話有點焗促,夏季來訪則更甚
可能係因為佢三面都係俾高樓大廈圍住,熱風比較難散開
只係佢開放既一面係對海,可以舒舒服服睇海景
特別係夜幕低垂既時分,四周既燈光亮起,感覺華麗及繁榮
(但其實碳排放好勁,有時夜一夜見到好多大燈仲著住好想熄哂佢xdd