2014-09-17 4081 瀏覽
第一篇的食評就給了安東喇~希望share 文會慢慢改進~keep住和大家一齊搵好野食~好~去片!首先當然要講點去啦!被有些少被googoo map點左,以為家樂行過去會快d點知兜到最後行返入去~個日天氣唔算熱都行到出哂汗啦~如果無去開附近覓食既朋友們(包括我)應該都要d時間搵下~由於附近都算有幾間有d名氣既食店,所以唔算「陰暗」,但要第二樣要講既係,明明訂左位,仲再早左十幾廿分鐘到,都要拎飛等位,問個staff係咪下張到我地又話「係呀係呀~下張比你地」應該暗藏左下張(三人台)比你,最後都等左差不多半個鐘~入左勁多三人同多人台~book台黎唔知做咩~😒終於入到~安排左二樓角落~同姐姐們用唔同台都收唔到~可以疊咪心水專心聚舊~食物都算來上得快~(頭盤叫左salad 同生菜包)Kimchi豚肉生菜包☆☆☆半(5☆位好味必食推介)其實味道很不錯,只是本身有汁,打算入鄉隨俗用手拎黎食,但d汗流到成手都係!都幾難攪,幸好和姐妹聚餐無所謂~唔記得左名kind of... 溫泉蛋Kimchi salad~☆☆☆☆半(spicy)都算fresh!但唔食得辣既朋友可能需要問佢有無得轉sauce~介左一排辣
第一篇的食評就給了安東喇~
好~去片!
如果無去開附近覓食既朋友們(包括我)應該都要d時間搵下~

食物都算來上得快~
(頭盤叫左salad 同生菜包)
Kimchi豚肉生菜包
☆☆☆半(5☆位好味必食推介)
KIMCHI豚肉生菜包
☆☆☆☆半(spicy)
都算fresh!但唔食得辣既朋友可能需要問佢有無得轉sauce~介左一排辣既我都要慢慢食~
但本身就鐘意辣既當然無問題~
都算多topping~
有冷豆腐,蕃茄仔粟米粒~
連平時成日話我餐餐同佢出黎都要order"草" ge姐妹都食左唔少~
主角出場~
奶奶雞~(order左少辣,都算辣)
☆☆☆☆☆(推介)
外表其實唔太吸引,但味道值得一試~
雞肉仲好嫩滑!水晶粉有點結成一舊,但都ok滑,只係索左d汁咸左少少~重口味既我當然無問題~😝
仲有蠻多配菜-薯仔,紅蘿蔔,瓜~
我地三個女仔密密食都食唔哂~
食量有返咁上下既隨朋友們應該岩剛好!
食韓國料理又點少得石鍋?!
仲叫左個⋯好似軍隊鍋(唔記得個名)
☆☆☆☆(spicy)
同一般部隊鍋差不多,但以石鍋上,少左茄汁豆同腸仔,但份量剛好~鐘意石鍋同辛辣麵既朋友可以一試!
如果唔食得辣的朋友記得叫飲料,有水提供但一啲都不凍
和姐妹order 左rice milk.有點像玄米茶加奶,還可以〜

多謝收看~~
2014-09-10