2014-09-16 903 瀏覽
喺元朗既棋街窄巷俾我同朋友發現到一間隱世既四川小店食店好細最多排到10多人,冇任何裝修,只有枱櫈同香香既辣椒味,有時會因應情況喺出面於多幾張枱鋪入面勝在冷氣夠凍,所以夏天食辣都可以我地一行大食三人組叫左分別有夫妻肺片:凍食 用牛肉同吾同牛內藏例如牛肚牛脷做成既四川名菜,肉質咬落爽口,肉出面充滿住蒜頭同辣椒既香氣。正口水雞:凍食 雞皮雞肉都十分滑身,所以辣椒油只有少少吊味不會完全留左雞皮表面,配合埋上面鋪左既辣椒,感覺辣得黎清新水煮牛肉:牛肉軟身而且吸左水煮汁所以比較JUICY 。水煮汁雖然紅色但冇想像中甘辣, 反而上面鋪面既辣椒更辣。入面仲有芽菜粉絲等材料,撈飯佳品拍青瓜:簡單講就係青瓜新鮮配合自家制辣汁,一定好食。乾扁四季豆:四季豆炒得乾身,入面仲剩餘水份, 炒得火候剛好,而出面佈滿住豆豉汁,再加上用辣椒炒, 吱道不錯
喺元朗既棋街窄巷俾我同朋友發現到一間隱世既四川小店
鋪入面勝在冷氣夠凍,所以夏天食辣都可以
我地一行大食三人組叫左分別有
拍青瓜:簡單講就係青瓜新鮮配合自家制辣汁,一定好食。

夫妻肺片
口水雞