2014-09-16 2093 瀏覽
呢間銅鑼灣人氣甜品店!經常大排長龍!今日帶住兩隻馬騮!唸住下午七點鐘應該唔係咁多人(因為大部份人都食緊晚餐 )膽粗粗去試下!去到居然無人在門口 四個人即刻入內坐低!店內環境乾淨企理,燈光光猛,以淺色木傢俬為主,新潮和式格局,座位唔多!我們坐好門口已經又有人龍,店員比張餐牌我揀食物!揀好就去櫃台自己落單!只收現金唔係咁方便!甜品價錢又唔平!買四份甜品都兩百蚊!買好就坐低等店員上菜!叫了:糯米糍紅豆抹茶牛奶雪榚--豬表妹食!糯米糍牛奶雪榚--肥髀食白玉牛奶雪榚--媽咪食!黃豆粉白玉紅豆抹茶牛奶雪榚--我食!黃豆粉少許起沙,增加香味,紅豆甜糯,軟滑好味,白玉煙韌,抹茶雪榚甘香香滑,喜歡味道微甘,好成人嘅味道,好像食80%朱古力一樣,帶甘,令抹茶味道在口中遛連,所有配料味道好夾!食物好味之外,食具配合都好有心思,用個淺木盆盛住上菜,好精緻,每碟仲附加一小壺楓糖漿!不過我覺得已經夠甜!只係落少許增加香味!連埋小匙及紙巾一齊上,好窩心!店員都好好禮貌,我兩隻馬騮想坐店內唯一嘅吊椅,因為進店時已經有客人坐緊,到該客人食完離開,我就要求轉位(其實當時我們都食咗大半)店員都好好比我們轉,而且肥髀因為
)膽粗粗去試下!去到居然無人在門口

叫了:
糯米糍紅豆抹茶牛奶雪榚--豬表妹食!
糯米糍牛奶雪榚--肥髀食
白玉牛奶雪榚--媽咪食!

店員都好好禮貌,我兩隻馬騮想坐店內唯一嘅吊椅,因為進店時已經有客人坐緊,到該客人食完離開,我就要求轉位(其實當時我們都食咗大半)店員都好好比我們轉,而且肥髀因為我落錯佢份甜品而在店內哭鬧(好醜
)店員都包容無出聲!大家坐低食下甜品加傾下偈!氣氛好悠閒,不過見出面排長龍都唔好意思長坐(店員唔會趕客)好開心可以試到呢間食店!
糯米糍紅豆抹茶牛奶雪榚
黃豆粉白玉紅豆抹茶雪榚
白玉牛奶雪榚
2014-09-13
$43 (其他)
糯米糍紅豆抹茶牛奶雪榚
黃豆粉白玉紅豆抹茶雪榚