2014-09-15 7244 瀏覽
跟朋友一行幾人一齊黎嘗試呢度既大辣雞煲,剛上去就發現已經有好多人正在等候。由於冇訂座,等左足足45分鐘呢度場地寬敞,好適合一大群人相聚食晚餐同Gathering,但當然要一大群人個個鍾意食辣又的確系唔容易入座等左大約10分鐘,大辣雞煲就送到來,味道非常濃,離遠已經可以聞到果種麻辣味四處飄逸,當火鍋湯底十分合適,因為簡單既食物都可以吸取到濃郁既麻辣精華@@雞煲黎左之後我地先點其他任食既配菜,但當然我地首先食左D雞先,雞肉嫩滑,味道香濃麻辣。初時食都仲覺得只系少少麻,但系愈食就愈辣,渾身是勁出晒汗,都需要停一停飲水。但都尚算出色,值得欣賞。呢度可以自選既食物都不少,配菜既味道當然沒有什麼特別,只不過加上大辣既湯底,確有另一番風味。尤其豆腐等比較吸水既食物系吸收左麻辣湯底既精華之後,更能反映此店既辣煲特色不過食完之後全身都有濃烈既味道,最好穿著簡單再來。
。由於冇訂座,等左足足45分鐘
2057 瀏覽

不過食完之後全身都有濃烈既味道,最好穿著簡單再來
2014-08-04