是日一行十人去食呢間季季紅分支, <愛吃家常便飯>。 食店比較細,大慨坐到25至30人裝修冇特別都係一般長枱長櫈, 由於位置在銅鑼灣同灣仔之間一條僻靜既街道。 所以人不多好快有位簡單講下,其實佢食物味道算中上, 待應亦有禮一般都如同食店名一樣係客常小菜,好似椒鹽九肚魚,肥牛粉絲煲,醬汁憫鴨其實都不錯,但吾會有驚喜既感覺,係個火炎醬烤骨會用鍚紙包住比較得意。但味道只算中上,值得讚賞我覺得係有三味餸,食店主打蝦禾米雞:雞肉烤得剛熟吾會太焦, 所以雞皮係偏滑不脆, 而雞肉好滑,雞入面放入左蝦禾米去燒,雞油滲左落去充滿飯香。呢味一定要叫汁豬肺湯:煲得好有火喉,應該係晏晝就開始,湯既顏色十分白, 表示左杏汁落得比較多,而豬肺瘦肉亦都煲到好林, 所以湯底係充滿潤滑既口感,而我幾喜歡佢落左一D白菜,令到濃味口感得以平衡,好味石頭窩炒豬頸肉:石頭窩炒任何野都會發出支支聲而且好有鑊氣令到食物既香氣完全散發出黎,醬料十分多,食落去有豉油,辣椒,XO醬等等,入面既豬頸肉多而滑,加埋翠肉瓜令整體冇甘肥膩, 係一個不錯既餸!埋單每人150蚊, 算平!
簡單講下,其實佢食物味道算中上, 待應亦有禮
埋單每人150蚊, 算平!

杏汁豬肺湯渣
杏汁豬肺湯