2014-09-13 3375 瀏覽
約好耐無見GE朋友見面,最好GE地方當然係cafe,見到川善茶居咁多好評又近學校,就揀左佢提早左一個禮拜BOOK位,雖然電話打左好多次先通,但之後都有人聽,而且事實證明最好係BOOK左位先,因為去到GE時候有幾個人排緊隊,入座GE時候係3點半,食左2個鐘左右,都不斷有人係出面等位,人氣真係都幾高講返內部,一入去見到D枱凳其實係無一套主題的,公主凳透明膠凳木板凳都有齊,唯一有茶居氣勢的就係茶架擺設:見到有D茶葉係有標價的,都幾有趣,唔知會唔會有人真係買佢GE茶葉?店內只有一個年輕小姐做侍應,後來先有另一個姨姨幫佢,都幾繁忙,想落單都要等一等.我要左杯ice matcha latte我對MATCHA了解唔多,飲落覺得都唔錯,奶香同茶味混合,最後有少少苦味,唔太甜.合格但覺得價錢$48有D太貴,可能鋪租負擔都重朋友叫左個ANGEL CAKE $38:個人覺得賣相唔係特別討好,而且朋友食落竟然有d CHEESECAKE感覺,比較厚實同濕,唔算鬆軟,最大賣點大概就係綠茶味食物黎講真係不過不失,繁忙時間等食物到都要耐少少.好處係可以坐好耐無趕人走,但最好book位要求梳化位會較舒服,我自己坐木板凳

朋友叫左個ANGEL CAKE $38:

食物黎講真係不過不失,繁忙時間等食物到都要耐少少.好處係可以坐好耐無趕人走,但最好book位要求梳化位會較舒服,我自己坐木板凳區域唔太舒服之餘出入都唔方便. 當日感覺唔到冷氣,其實都有少少局促. 可能當日點GE食物都比較普通,突顯唔到佢特色,但都未必會再食多次.
2014-09-08