2014-09-13 2125 瀏覽
上次食完呢度LUNCH 覺得幾有鑊氣亦都得知呢度晚市都有特別菜式, 所以相約朋友訂左一圍台試下佢, 環境我之前講過都係大排檔格局,晚市都比較多人, 雖然我訂左位, 但都要等十分鐘先入得去,鋪入面完來再行到最盡個像是僭建既位置可以放到兩張大枱,但冇任何裝修,而且廁所, 環境麻麻, 希望多作改善食物方面的確不錯既勳蛋:凍食有煙勳味而且糖心GOOD蕃茄魚: 汁做得不錯, 但魚不夠新鮮, 麻麻千層肉:有好既刀工, 將肥豬肉切成一個類似金字塔形狀, 肥豬肉冇扣肉甘肥, 所以彈牙多過脂肪既軟滑酥炸鴨件: 好熱氣, 一舊起兩舊止,炸得幾脆口, 裏面既鴨肉比較鞋, 但濃烈既醬汁可以彌補番酒糟鵝肝:好CREAMY 充滿粉狀既質感,雖然有酒令到鵝肝冇甘膩,但都係食一舊好啦杏汁豬肺湯:算係滿意,杏汁不是太濃, 豬肺算煲得林, 中規中舉太極鴛鴦鴨:將鴨分開二食, 一邊係用鴨肉蓉包住咸蛋雞蛋皇既手工菜, 另一邊係用辣椒炒既鴨肉, 一邊凍食比較清, 另一邊炸鴨比較重口味,係一個不錯既配搭口水花甲:呢個好食,口水做既汁濃度較稀,令到凍食新鮮有咬口既花甲時吾會張住個口棟篤雞: 只係一個賣點, 將隻雞打直甘燒放出黎,重
食物方面的確不錯既
勳蛋:凍食有煙勳味而且糖心GOOD
蕃茄魚: 汁做得不錯, 但魚不夠新鮮, 麻麻
棟篤雞: 只係一個賣點, 將隻雞打直甘燒放出黎,重點在於味道,都算中上, 皮脆肉都算滑,OK
甜品蛋散, 呢個好好食, 蛋散粉得黎脆,甜度剛好亦都好香蛋味, 可以自己再放糖

雖然吾係樣樣餸都甘正, 但都係值得一試既菜館黎既
勳蛋
蕃茄魚