2014-09-13 8857 瀏覽
今次嚟依間一星餐廳主席係慶祝生日,預早兩個月預留個window seat,一路望住日落一路食飲,真係享受咁望住個靚景梗係要襯番支紅酒先得,咁就開左支意大利既紅酒,幾易入口,價錢八百幾蚊算係咁啦由於唔太肚餓既關係,唔可以試到咁多款,所以唯有向餐廳侍應查詢可否份量減半,侍應亦好好咁問廚房,結果亦好體諒情況容許每件計,值得稱讚咁當然叫左好馳名既蝦多土窩貼,黑豚肉叉燒,花雕蛋白蒸蟹鉗,豚肉卷同埋東玻肉蝦多士窩貼,蝦肉彈牙又夠大舊,嚟多士就好脆,加上甜酸汁,係一個必食既前菜西班牙黑豚肉叉燒,切得好大好厚,咬落好淋又有肉汁,送紅酒一流花雕蛋白蒸蟹鉗,價錢真係好貴,不過食完又會覺得物有所值。蛋白入口好重花雕既香味,蛋白好滑配上啖啖肉既蟹鉗,食完真係滿足豚肉卷同東玻肉都係好食,不過就無之前嗰三樣咁特出去到甜品方面,就叫左個奶黃流心煎堆同埋楊枝金露。個煎堆一咬落去啲奶黃即係巴巴聲流出嚟,奶黃味道好好,超級好食。至於個楊枝金露就平平啦。依餐真係一個非常好既生日飯

豚肉卷同東玻肉都係好食,不過就無之前嗰三樣咁特出

依餐真係一個非常好既生日飯
預早兩個月訂的window seat