今日見得閒就特登撘車入元朗去嘉麗園食我最鍾意嘅腩什十寶河粉,入到去元朗都差唔多晏晝十二點咁上下,好彩可能午市剛到午飯人潮未到一入去就有位,我哋一行兩人入到去就坐低叫嘢食,一攞個餐牌睇就見全部之前食開的粉麵都加咗3元,而我上次幫襯都係5月尾即暑假前的事了。不過唔緊要!味字當頭,之前一路食開佢味道好而就算通漲加價都無可厚非一定繼續幫襯。好啦叫咗我哋必食的三樣腐乳泰國通菜、紫菜凈墨丸同"賣飛佛"嘅潮州全套腩什十寶河!由落單到食品上枱一貫慣例三樣到齊頭尾都唔洗5分鐘"底讚",侍仔禮貌都OK。入正題啦!我哋叫嗰三樣腐乳泰國通菜($20)、紫菜凈墨丸($38)同埋"潮州全套腩什十寶河"($55)色香味依然保持水準,但唯獨係個腩什十寶河粉D河粉比之前少咗成半,得番普通嗰D$36碗的一個河粉的份量!!心諗,冇來都係幾個月乜D出品差咁遠!之前叫潮州全套腩什十寶河粉賣緊$52嗰陣都係有足兩份河粉!依家要賣成$55但河粉就少咗一半!!三樣嘢埋單盛惠$113~不過依家腩什十寶河粉縮咗一半水,我食完都係得7成飽。以前腩什十寶河粉份量夠食完就好滿足兼10成飽,但依家就差D啦!貴咗又細咗~(T_T)以後我都會照幫襯
以後我都會照幫襯但十寶河就No Way啦!如果兩個人去食叫3碗$36=$118(兩碗普通牛什河加一碗墨丸河)加埋貴$5但仲底食起碼一定食得飽飽!大家如果近排去佢度食粉麵不防留意吓D份量啦,食完上來出吓食評等大家都知道佢D出品有冇好咗定差咗咁。

2014-09-11