2014-09-11 2362 瀏覽
老朋友聚餐,今次試一間位於旺角既日式燒肉放題。老友話佢老婆上个月試過,話肉類款式雖然吾多,但每款都好味,話一定要試下。店舖位於旺角,方便各老友放工聚餐,我地訂左6點六位,可能係星期三,去到時得两枱客,店員介绍我地有兩款餐,一個178,另一個218可食多六款食物…,仲話而家做優惠每人送多隻特大刺身蝦。成班老友成年冇見,當然食好D。因為友人話肚餓,於是叫个靚女姐姐上刺身同比碗湯先,可能客吾多,不到5分鐘就上菜,個三文魚湯有驚喜,冇想過放題可以飲到咁高水淮既湯。其他肉類、海鲜都好快上,其中一位友人係蝦精,D蝦比想像中大隻,佢話超正,個人食左最小5-6隻。我同太太最愛食肉,和牛粒同牛肋肉牛味好重,想不到放題會食到呢個級數既牛肉。另外羊架我平時好少食,友人拯力推介,我試左一件,真係好好味,但注意不要燒太耐,店員持別提醒最好七成熟。刺身方面雖然吾多,但款式都大路,有三文魚、北寄貝、馬刀貝、帯子等…呢个價食到呢類刺身,算好低。

三文魚頭湯
虎蝦
肉類
題外話/補充資料: 旺角區放題很多,呢間係我食過最細間,但品質同服務比好多大場都優勝。我自己都係中小企,所以幫忙推介一下。
2014-09-10
三文魚頭湯