2014-09-10 5031 瀏覽
朋友想食韓燒, 選了韓雅林, 是日星期六, 幸好有BOOK位, 都要等15分鐘才安排入座, 被安排雙人卡位, 算舒適。我地點左呢度招牌牛肋肉, 另加生菜拼盤, 泡菜湯, 點完菜先上八小碟,  有泡菜、甜薯仔、辣泡菜、香魚乾、牛肉菜、爽蓮藕、酸辣青瓜、辣豆腐, 泡菜辣得過"引", 薯仔很淋, 甜得黎又很綿, 很好味,  小魚乾,香口得黎帶點辣,也不錯, 八小碟份量剛好夠兩個人, 食完都飽左一半!!!  招牌牛肋骨店員會幫手剪好, 然後等我地自己燒, 牛肉醃得頗入味, 甜甜的, 但食得出不是貴價肉, 生菜是另加的, 配上類似麵豉醬蒜肉來包肉食, 十足韓國人, 不錯, 是另一番風味, 一咬下去先感覺生菜爽脆, 然後有一些綿綿的肉, 個醬又惹味, 層次感很重, 又可以無咁熱氣, 個人很推介這食法, 講真我去過韓國, 生菜根本不用加錢, 但唔知點解呢度就要加錢, 很奇怪。不過服務就認真好唔得, 侍應叫極無人理, 想點菜都要等, 好唔緊要, 當你睇唔到, 但我地叫左個泡菜湯, 個跟飯, 黎左個湯勁耐, 仲唔黎飯, 唔係唔記得呀? 好, 咁我地唯有主動問, 又係舉左手好耐都無人理, D侍應就咁係

不過服務就認真好唔得, 侍應叫極無人理, 想點菜都要等, 好唔緊要, 當你睇唔到, 但我地叫左個泡菜湯, 個跟飯, 黎左個湯勁耐, 仲唔黎飯, 唔係唔記得呀? 好, 咁我地唯有主動問, 又係舉左手好耐都無人理, D侍應就咁係我地身邊行過都睇唔到, 唔緊要我地再出聲叫你, 問你有無飯跟, 你話有, 好以為你走去攞黎, 結果等極都等唔到你返黎, 原來你唔記得, 你話係咪吹漲, 個湯都凍灑, 又要我地一個半小時交枱, 你D野唔上, 我地又點走呢??? 個湯凍灑就算好飲都變唔好飲啦. 而且呢度油煙味都幾大, 不過我地男人就唔係好介意, 女生可能會介意D, 而家愈來愈多韓國店新開, 抽風系統又好服務又好食品又好, 如果唔進步小心俾淘汰!!