天氣好悶熱,行街有無野想買。工作壓力大,放假最舒服都係去聽下歌High Tea。聽聞ISQUARE樓上有間餐廳,除左有得食野外,仲有外國人係到唱llive,一於走去試下先。昨晚的惡夢,我想變成一隻哭泣的鴿子, 乘著藍色的云,隨風飄逝天際。一邊眺望海景,一邊飲杯Earl Grey Tea,一邊在blog與朋友分享我的點滴。生活樂逍遙。去到飲飲下野,聽聽下歌,突然覺得自己去左玩超級無奈掌門人,要去玩估歌仔⋯⋯歌手英文歌唱得好有味道,不過唔知點解中間會跳左台,唱左木偶哥,唔記得歌詞之餘仲要廣東話唔正,唔通係ISQUARE周圍大廈多,丫叔天線接收唔好!?Earl Grey Tea我們叫了Spring Summer Afternoon Tea Set (For Two Persons) HK$268有不同款式的甜點,最難忘的是草莓薄荷果凍和松露栗子杯。英國鬆餅-熱騰騰的鬆餅,有很香的牛油味,非常鬆化。松露栗子杯-栗子上的車厘子很部鮮,又甜又多汁,有咬口。柚子馬卡龍- 外脆內軟做不到,有待改善。意大利三文魚香草包-新鮮的三文魚配忌廉芝士令香草包唔乾口。魚子醬蛋摩絲撻 - 味道像蛋沙律,口感豐厚。草

Earl Grey Tea
有不同款式的甜點,最難忘的是草莓薄荷果凍和松露栗子杯。
英國鬆餅-熱騰騰的鬆餅,有很香的牛油味,非常鬆化。
松露栗子杯-栗子上的車厘子很部鮮,又甜又多汁,有咬口。
柚子馬卡龍- 外脆內軟做不到,有待改善。
意大利三文魚香草包-新鮮的三文魚配忌廉芝士令香草包唔乾口。
魚子醬蛋摩絲撻 - 味道像蛋沙律,口感豐厚。
草莓薄荷果凍-涼涼地有薄荷味,不太甜,味道一般。

評分:(以5個*為滿分)

食物:***1/2

服務:***1/2

環境:****

餐廳資料:

Sorriso Italian Cuisine

尖沙咀彌敦道63號iSQUARE 國際廣場29樓2901號舖

電話:

2328 9123