雅苑座

The Greenery
2014-09-09 8229 瀏覽
難得放假,當然要食餐好啦.。我聽人講話greenery 值得一試,於是就叫左幾個friends一齊食buffet,果然有驚喜。一入到去就已經好鍾意果到既環境同氣氛啦.就好似係個花園到食野咁,同圍都有light bulb圍繞住d樹。仲要用中空式design,係到食野感覺樓底好高好空曠,食得真係好舒服啊!!!!仲有pefromer係台上自彈自唱,聽住一首又一首既經典情歌, 真係好浪漫啊!!!!!Greenery既食物都係無得輸。先講個椰子燉雞湯,真係落足料又無添加味精, 椰子同雞既味match得岩岩好, 唔會比是但一個蓋過另一個既味道, 十分開胃,聽frd講其他中式燉湯都好好飲架,岩晒平時冇湯水落肚既人。飲完湯緊係要食下刺身同海鮮啦!!!!本人係刺身fans, 食刺身係當仁不讓架。啲3文魚 同舌拿魚好新鮮又肥美,我食完一碟又一碟啊。不得不讚既係smoked salmon , 咸味岩岩好,仲要包成花形,真係要賣相有賣相,要味道有味道!!!。 Parma ham配蜜爪更加令我喜出望外, 估唔到一甜一咸效果相得益彰!!!每個行過既人都不忘拎幾舊食架。熟食既水準一樣高。個帶子珊瑚蚌, xo醬整得好
Greenery既食物都係無得輸
熟食既水準一樣高。個帶子珊瑚蚌, xo醬整得好入味,帶子夠晒大粒,由於太受歡迎,成日都好快比人食晒,要食就要睇準timing, 上新一碟就要去攞啦
!!
另外, 海南雞飯係must 食架!!! D飯好夠味, 雞又滑,真係一試難忘啊。因為要留肚食甜品,想食多碟海南雞飯最後都冇食到..
Dessert 真係全場亮點,食之前一早聽過帝苑甜品好食,真係冇錯。Pancake除左原味仲有斑蘭味,仲可以加haagen daz ice cream 添。 St.Anna 真係手快有手漫冇,係那破倫既餅底上面加mousse, 係perfect match啊
!!Tiramisu都唔可以錯過,好味得黎又唔會太creamy,食完唔會有滯既感覺。
Overall黎講, 係grennery食野係一種享受,係食好野既同時又有好歌聽,周圍既環境grand得黎又帶點relaxing既感覺,我一定要再去啊
!!!!
2014-09-01