2014-09-08 1749 瀏覽
很久沒有寫過食評了, 但來到這店, 不得不寫啊!!我朋友聽她朋友說, 正街有一間糖水店, 好正!於是千找萬找, 終於找到了, 便滿懷希望坐下叫了一碗蓮子紅荳沙,而我朋友則叫了桑寄生蓮子蛋茶.首先不講其食品的質感, 我想先講其對客人的態度.我們叫了食品, 在等待食物時, 當然是會閒談幾句吧, 但突然間, 枱面"砰"的一聲, 這聲很大, 嚇到心也離了一離, 原來是食物來了, 放下枱上的聲音, 使唔使咁大力放下來呀!再講食物, 我的蓮子紅荳, 蓮子的確夠淋, 正! 但可惜就浠得太過份了, 想揾粒紅荳食吓都冇. 食落似是用紅荳打碎後煲好後,再放漿粉的感覺.至於蓮子桑寄生蛋茶, 我friend 告訴我, 蓮子OK, 但那些蛋茶就沒有那些桑寄生的味道, 太淡了.至於價錢方面, 蓮子紅荳要HK27.00, 我就覺得有點貴了, 唔知你哋點睇 !?
很久沒有寫過食評了, 但來到這店, 不得不寫啊!!
我朋友聽她朋友說, 正街有一間糖水店, 好正!
而我朋友則叫了桑寄生蓮子蛋茶.
首先不講其食品的質感, 我想先講其對客人的態度.
下枱上的聲音, 使唔使咁大力放下來呀!
的味道, 太淡了.

2014-09-06
$28 (其他)