2014-08-31 1277 瀏覽
起初,今日想去蘭香食常餐架,可惜,排晒長龍,男友就推介帶我試下荃灣區新開呢間「德里」,他形容呢間叫平價薩利亞 XD中午12點幾,加埋星期日坐位爆滿,好彩等5分鐘就有位,我已經好肚餓呢睇睇lunch menu~我們點左兩個餐,分別係「香草醬燒雞炒天使麵 $42 跟熱飲」,可轉意粉。意粉即叫即炒,食第一口有點兒失望,點解咁淡既?後尾再撈一撈,原來醬汁同材料沉底了,撈完味道出番晒黎,味道方面,香草味可以再重手少少,意粉口感不錯,條條分明帶少許彈牙~ 一進店,已經想食pizza^^ 「醬燒烤雞簿餅 $39 跟熱飲」 等候時間不長,足料pizza送上,材料有烤雞、菠蘿、BBQ醬、馬蘇里拉及帕瑪善芝士。呢個係薄批,幾好食,外圍邊係脆口喔,中間部分係口感軟熟,加埋d溶左既芝士,不錯!(如果好鍾意食pizza, 一個人征服一個,絕對唔係問題食晒主菜,餐湯先黎,如果是先湯後上菜就更好呢~ 餐湯及牛角包係追加 + $6,本身餐只跟熱飲湯係熱騰騰, 羅宋湯足料,好多雜菜~ 味道岩岩好,不會過咸,帶微酸 !牛角包有加熱過,食個時暖暖的~我既小小提議~依我所見,此店無收加一服務費,食物價錢大眾化,選擇亦不少,若

睇睇lunch menu~

牛角包有加熱過,食個時暖暖的~

我既小小提議~

依我所見,此店無收加一服務費,食物價錢大眾化,選擇亦不少,若食物水準能夠保持,質量不會減少,在多人既荃灣區係有生存之道。

希望下次再來,同樣係帶著笑臉離開
2014-08-31