好耐無嚟過呢度食晚飯。相比起新都會廣場既其他茶樓,呢度通常無咁多人,而且價錢相對合理,以前食過覺得幾好,所以今次揀o左呢度晚飯。今次叫咗幾味餸,有松子黃花魚,排骨麵、銀絲卷、酒釀丸子等等。松子黃花魚炸得好香脆,雖然炸魚比較多油,但係以咁好既味道,唔怕肥既話食兩、三舊都可以接受。我最鍾意既就係佢既汁唔酸,易入口。至於呢道百頁結紅燒肉,味道太鹹,濃味得來又無主題,而且油分好重,食一舊都浪費都覺得浪費肚腩quota。排骨麵既排骨炸到就黎變排骨乾,成為一塊無靈魂無味道既「行屍走肉」。至於酒釀丸子,因為佢無乜酒味,於是想用甜味去搭夠,但又甜過龍搶晒丸子既味。結果呢碗酒釀丸子既無酒味,又無丸子味,只係得甜味!總括來說,今餐食物油鹽糖都高,唯獨是味道水準唔高,失望
松子黃花魚
百頁結紅燒肉
排骨麵
排骨麵
酒釀丸子

總括來說,今餐食物油鹽糖都高,唯獨是味道水準唔高,失望
題外話/補充資料: 值得一讚既係待應既服務依然十分良好,對客人有笑容而且反應迅速,彌補食物質素的退步。
2014-08-17
松子黃花魚