2014-08-26 3186 瀏覽
曾幾何時想食韓國菜在香港真的不廣泛。但從星星開始,韓風潮真係愈來愈熱今次嘗試既係辛安東元祖奶奶雞地位未算旺角既市中心,但只要按住open rice提供既地圖係又易搵到。食之前一星期就book左晚上9點~雖然提早左到,但都好快安排入坐被職員安排係2樓入坐,場內很有地道韓國感。連洗手間都係鐵門,好得意~坐位舒適度以旺角出名迫爆泥講都算係合格嫁喇講番食物先啦,一行2人就點左4款菜。前菜當然係點泡菜啦!價錢公道,吾係一般貨色。辣度控制都好又甜甜地啲~~正!小食就點左咖喱芝士年糕,芝士落得一啲都吾孤寒~而啲咖喱年糕係煮到入哂咖喱味大愛!!!!主食當然係招牌菜元祖奶奶雞啦,配菜煮得好淋,好入味,啲雞配佢啲特制汁好好味,再睇真啲原來佢有啲透明粉係底嫁,又係入哂味,食到停吾到口牙之但係食到呢到我地2個人都飽飽地,好彩我地最尾一樣係冷面,冷面幾清爽辣辣地,都吾錯。由於我地叫太多主食,所以係一定食吾哂嫁。好彩有得免費打包拎番屋企食咋!係呢度提提大家,如果2個人去又係女仔。如果叫左半份奶奶雞就叫多1,2款小食好喇。因為佢啲透明粉係足夠2人份量。
今次嘗試既係辛安東元祖奶奶雞

都算係合格嫁喇

講番食物先啦,一行2人就點左4款菜。

大愛!!!!

好彩有得免費打包拎番屋企食咋!

• 辛安東元祖奶奶雞
  • 咖哩芝士年糕