2014-08-26 4354 瀏覽
當晚向又一城買左戲飛, 距離開場只有一個小時, 為左節省時間和準時到達cinema, 就向離cinema唔遠地方開餐。  見到Queen Cafe 唔使點等位排隊, 所以今次就同老公試下Queen Cafe。  入到去, 整個環境氣氛都幾好, 環境幽雅又靜靜地, Seat位夠闊夠大都幾舒服.老公order 左兩個set dinner, 牛柳餐和美國肉眼扒餐。  是日餐湯有紅白兩款,白湯係忌廉湯, 都十分重忌廉味, 裡面有菇類作湯料。  但我比較喜歡羅宋湯, 湯料多,重蕃茄味道,酸酸尾尾中帶有微微香辣, 非常開胃。美國肉眼扒餐和牛柳餐都係order左7成熟配薯菜。  美國肉眼扒燒到現格仔紋, 加上order 七成熟, 熟嫩程度剛好適中, 肉質柔軟、 肉汁味道十分濃厚亦被鎖住肉層內, 配特製黑椒汁,味道更上一層樓。牛柳餐既前菜有幾款, 但我選擇了薯蓉焗田螺, 田螺size適中又夠彈牙; 而牛柳既肉質無肉眼咁柔軟,帶有嚼口, 配了洋蔥汁, 整體都唔錯。

2014-07-12