2014-08-24 1678 瀏覽
今日放假去食午餐下午茶,去到嘅時間啱啱過左兩點半,一坐低望完个餐牌,選好想叫嘅食物,个侍應先話比我地聽十款午餐得番兩三樣有,本來依个鈡數都唔可以怪佢,但係唔係可以做得好D,如果賣哂可以係餐廳外嘅餐牌删除左伛,果D只係粉筆字黎!唔好入到去先點个樣無果樣呀。跟住唯有再選過另外D餐,最後選左猪脾餐,餐湯同飽先上,跟住到主菜上啦!一眼見到已經唔開胃,賣相奇差,好似D煲完湯嘅豬肉切片,加D得豉油色而無咩味嘅汁,加D粟米粒同飯。一食落口,嘩個口感同個賣相一樣,好Q難食。同個待應講,佢同事头婆一齊大大声咁話佢地D猪脾係新鲜猪,無加調味料直接燒,再淋汁喎!但我唔覺烧過囉,似白恰多D,鞋到死,無味無道,佢地重話各人口味唔同喎,呢D咁嘅態度同質素,绝對唔会再幫襯囉,大家都小心中伏呀!