2014-08-24 8954 瀏覽
雞煲翅十分好飲,個雞湯真係好正,我地叫細煲三個人分,每人最後飲左五碗仲可以打包,其實飲到第三碗已經好夠,不過侍應問洗唔洗加多碗嘅時候因為真係太好味,所以由加啦,哈哈。味道放面,濃湯,湯底以老雞熬,骨膠原十足,雞味濃香帶黏性,翅十分爽口,一梳梳嘅翅無骨無肉。雞煲翅仲送兩個饅頭,饅頭好特別,之前從來無食過,好香麵粉麥嘅味,外面好香好脆,不過又唔會覺得好多油,雞煲翅同饅頭同樣十分出色主角片皮鴨等左成大半個小時,超級大隻鴨,師傅兩三嘢就片哂啲皮,超快。片皮鴨當然係連大蔥絲、青瓜絲、甜麵醬,用薄餅夾埋一齊食啦,一隻鴨有成兩碟鴨皮,我地三個人用薄餅每塊夾兩片鴨皮食,好好味,肉脂多,皮香口,正。真係好欣賞鹿鳴春呢位做麵粉嘅師傅,薄餅好正,平時食嘅好小會留意薄餅or啲饅頭,不過真係要講,薄餅係厚過其他餐廳嘅不過厚又有厚好,好香,薄餅唔硬相反好鬆軟,就算同甜麵醬一齊食都食到薄餅嘅味道,令人欽佩
雞煲