一向有幫襯開cafe landmark, 終於等到佢裝修好美心集團o既餐廳水準一向ok, 尤其cafe landmark依然要排一陣隊環境但係入到去已經心知不妙 - D座位排到勁迫相信係令餐廳可以容納更多人好迫好多人, 卡位亦窄咗點咗下午茶o既 fish n chips 同a la carte o既 大蝦三文治再配熱奶茶不過個個侍應都好忙, 似乎無時間招呼客人, 感覺同以前差好遠而且個個都無笑容, 好似啲客人得罪咗佢地咁飲品奶茶黎到已經出咗事..... 由從前o既茶葉變咗茶包, 仲要係差o既牌子我地問下可唔可以換返茶葉, even 加錢但侍應只係答:"我地無茶葉", 就急急腳走咗我地試下飲下個茶包沖o既茶... 結論係... lipton 應該好飲過佢5倍...下次都係去返美心快餐飲食物跟住黎咗個fish n chips, d薯條燶到深啡色而o舊魚亦比以前細咗好多, 大概細咗1/3我地叫侍應換過啲薯條, 佢亦好快手搞掂呢次唔錯而炸魚味道, 質地 同 炸o既時間都同以前一樣, 好ok再黎三文治, 其實無乜大問題只係三文治裏面有一半係沙律醬好唔好食見人見志服務最後要埋單走人, 叫咗一次個侍
一向有幫襯開cafe landmark, 終於等到佢裝修好
依然要排一陣隊

但係入到去已經心知不妙 - D座位排到勁迫
相信係令餐廳可以容納更多人
好迫好多人, 卡位亦窄咗

再配熱奶茶
而且個個都無笑容, 好似啲客人得罪咗佢地咁

飲品
我地問下可唔可以換返茶葉, even 加錢
侍應只係答:"我地無茶葉", 就急急腳走咗

下次都係去返美心快餐飲

食物
跟住黎咗個fish n chips, d薯條燶到深啡色
而o舊魚亦比以前細咗好多, 大概細咗1/3

我地叫侍應換過啲薯條, 佢亦好快手搞掂
呢次唔錯

而炸魚味道, 質地 同 炸o既時間都同以前一樣, 好ok

再黎三文治, 其實無乜大問題
只係三文治裏面有一半係沙律醬
好唔好食見人見志

最後要埋單走人, 叫咗一次
侍應可能忙得滯唔記得咗

叫多次, 張單即刻黎
但見到張單個下午茶fish n chips同飲品分開計
好奇問下waiter, 佢已經黑面
佢答tea set先有包飲品, 我地奇怪再問, fish n chips 係set tea?
佢話唔計... 我地就話以前好似有
佢好晦氣答咗:"無!從來都無!"
跟住拍埋本埋單既簿就走咗, 完全無諗住followup 我地o既疑問

一杯飲品40, 50蚊
去中環食嘢都預咗呢個價錢
但無諗過一間咁耐歷史o既餐廳, 問waiter多兩個問題都要俾人黑面, 受氣

全程服務無一樣達中上級別餐廳o既水準
更驚訝會有晦氣, 黑面o既情況
cafe landmark仲留係中環做乜? 不如發展內地巿場, 感覺同內地"服務員" 態度一樣
無修養, 無訓練過o既waiter係最前線o既員工, 代表咗間餐廳同集團

食物方面未算極差, 但都唔好得去邊
睇得出為咗慳錢而降低質素

俾咁o既價錢, 食啲咁o既食物, 得到啲咁o既服務
不如去美心快餐!
可能cafe landmark都係借咗美心快餐啲waiter廚師過黎
題外話/補充資料: 無諗住咁差, 要上黎投訴, 所以無相...
2014-08-16