餐廳: 柏景餐廳
資訊:

2014-08-20 22637 瀏覽
為左慰勞辛苦工作既未來老公,就一早計畫請佢食自助餐。揀柏景純粹係偶然(因為偷偷比老公仔抽紙仔抽中),但係驚喜地抵食!早兩星期打去問過,因為乜都唔知原本打算正價食,打去個職員叫我買groupon會平好多,所以慳左好多。去到六點五,好快有人帶我地埋位,老公仔第一時間叫飢腸轆轆既我去拎野食,頭盤很不錯,好新鮮,特別係個蟹腳咸度適中,老公仔就拎左刺身呀、熱葷呀咁,醃尖既佢都話好好食。可惜既係刺身一般般,同埋螺肉好快無哂  我覺得蒜蓉忌廉汁牛肋肉好特別,同啲肉好嫩,值得推薦 北京填鴨都係一個唔錯既選擇,即叫即包,唔洗自己落手整。出奇地個燉湯幾好味,湯面唔係好油,老公仔呢啲怕油既人都讚不絕口!BBQ蝦呀、燒牛肉都好味。最好係有埋喇沙食,老公仔呢啲無粉麵不歡既人好滿意!到雪糕:Movenpick一定係首選,士多啤梨、乳酪、Tiramisu、草莓乳酪(好似係?)、青檸、雲哩嗱六款,可以叫服務員幫你拎,加waffle或者pancake都得,而且配料好多,有脆脆雀巢、麥片、朱古力片、m&ms、香蕉乾等等等等,好正 另外亦有dreyers、Haagen Dazs、雀巢既杯杯雪糕、豆豆樂同埋細細粒雪米糍,

我覺得蒜蓉忌廉汁牛肋肉好特別,同啲肉好嫩,值得推薦

最好係有埋喇沙食,老公仔呢啲無粉麵不歡既人好滿意!

另外亦有dreyers、Haagen Dazs、雀巢既杯杯雪糕、豆豆樂同埋細細粒雪米糍,比個good佢!

其他甜品款式尚算多,咖啡奶凍幾得意,啲綠茶甜品味道少少苦澀,好綠茶,中意綠茶既朋友會覺得好好味

唯獨是飲品可以再多少少
題外話/補充資料: 座位舒服,洗手間乾淨,係無景睇啫。 是日仲送一人一客鮑魚,可惜試唔切crumbles啦! 下次會再食過 :D
2014-08-19
$372.8 (晚餐)
用餐優惠
團購