2014-08-19 3552 瀏覽
第一次食小菜,前菜係一碟豬耳,但係唔知是否放得太耐,定放係雪櫃定點,好淋,部長明明話爽脆,但又淋又多淋又難食,一個字怪.小菜點左一個淮山百合木耳,京都骨,金菇粉絲肥牛煲,雜菜煲,椒鹽豆腐. 淮山百合好清,好味呀,我鍾意食淮山,呢個係我要叫的,不過木耳唔夠多,金菇粉絲肥牛煲好香,賣相都好吸引,金菇,牛肉都好多,好味道呀,唔會好辣,正. 但係粉絲較碎呀. 雜菜煲都好多粉,有幾隻大蝦,西蘭花,粉絲,白菜...等等,OK呀,幾清.幾甜的.椒鹽豆腐唔夠香脆,唔夠入味呀. 京都骨真的係一件骨頭,份量少,味道都幾惹味,香口的.最後來碗紅豆沙作結,紅豆沙好好味喎,好沙,紅豆好綿的啊.正.

2014-08-06