2014-08-19 473 瀏覽
好少入新界,o係又新街食完豆花,行下行下見到呢度有d好似幾特色o既甜品,又有d咸野食,於是入左黎5點左右冇乜人,感覺好似幾悠閒,於是連d店員都閒埋一份望下個menu點解睇黎睇去都冇左門口見到個吐司o既?一問之下,店員俾少左張menu我好快就落左order,篤下電話睇下fb忽然發現好似已經過左...20分鐘?定係更耐,我已經唔記得有個女店員主動埋黎問我叫左野食未,其實呢度唔係m記,我會唔會唔叫野死坐o係度呢?menu都俾你同事收埋啦之後佢應該係埋去問之前個店員入左單未,先發現佢忘記左,但係!!!!冇人打算埋黎話我知佢miss左所以等咁耐.我唔係聾唔係盲,你埋黎交代一聲我條氣會gur好多9秒9就出左個寒天雨,店員呢個時候先話唔好意思要等咁耐什果正常,都新鮮o既,白桃汁齋飲都ok,但係主角o既寒天....我以為係靠個汁俾d味佢,但點知佢自己已經有甜味,於是一溝落d白桃汁度就,都幾唔好食可能係個汁同佢唔夾啦,唔知道喇木瓜奶過甜,只係飲左半杯明明係一間甜品店,但個吐司先係最好食o個樣雖然個包切得一d都唔平均(可能專登係咁?),但上面d芝士呀煙肉呀番茄都好好食,多士厚厚的而且剛焗好又熱又脆,最en
5點左右冇乜人,感覺好似幾悠閒,於是連d店員都閒埋一份

望下個menu點解睇黎睇去都冇左門口見到個吐司o既?
一問之下,店員俾少左張menu我
好快就落左order,篤下電話睇下fb
忽然發現好似已經過左...20分鐘?定係更耐,我已經唔記得
寒天雨(白桃汁)
9秒9就出左個寒天雨,店員呢個時候先話唔好意思要等咁耐

可能係個汁同佢唔夾啦,唔知道喇
木瓜奶
木瓜奶過甜,只係飲左半杯
培根吐司
明明係一間甜品店,但個吐司先係最好食o個樣
雖然個包切得一d都唔平均(可能專登係咁?),但上面d芝士呀煙肉呀番茄都好好食,多士厚厚的而且剛焗好又熱又脆,最enjoy就係呢樣咸野

就價錢黎講唔抵...而且又唔係真係好好食,普通一樣都$40至少,相比之下,我寧願坐o係又新街食多幾碗豆花喇.
2014-08-16