2014-08-18 2715 瀏覽
今次第二次食, 已經加左價, 六百幾蚊, 但食物質素已經不再啦!上次d肉, 新鮮有彈性, 就算無預先把肉醃制, 燒後都有肉香。 只要點一d醬汁包菜食已經好好食。但今次已經係冰到硬邦邦咁拿出黎, 拿出黎個陣都未解凍, 見到個樣我連影相都無心機, 由於冷藏食品,燒完之後無肉香味之餘, d肉亦好硬, d肉 一d都唔juice。勁點醬汁都補唔返。雖然已經剪到細細舊, 但硬到真係牙力少d都咬唔爛。另外, d生菜葉邊燒曬都照拿出黎。最後d菜都食唔曬。上次我仲比好評佢, 但食完今次之後我唔會再幫襯囉。韓國燒烤由於無把肉預先醃制, 最著重是肉嘅質素, 否則燒完淡而無味, 無風味可言。