2014-08-12 18279 瀏覽
約左媽媽high tea, 我早一點到,免得老人家等,兩點二十分到埗,排等一個,等了5分鐘便被安排入位,長長梳化寬敞舒適!落地大玻璃,醉人維港海景我們叫了中式tea set ($548-), 加一個煙肉碎芝士薯條($90-), 薯條熱哄哄,脆卜卜!充滿薯仔味,香濃芝士配煙肉碎,惹味!!中式三層tea set 鮮紅盒裝像喜饼,點心色彩繽紛,賣相精美雅致!第一層: 北菇鮑魚撻- 鮑魚粒粒彈牙,北菇味香,撻夠鬆化!金箔铺面,夠矜貴! 酥炸牛油果蝦球- 酥炸表面香口鬆化,牛油果味濃,蝦肉爽口彈牙!! 百花釀蟹鉗- 表面香脆,啖啖蟹肉,好滋味!第二層: 曰式黑豚肉叉燒包- 包身鬆軟,甜甜蜜汁面馅料飽滿,絕不是美心的空心包! 海螺酥- 海螺粒粒弹牙,酥皮鬆化! 和牛牛肝菌酥- 味道似鵝肝,酥皮鬆鋪滿芝麻粒,好香口!第三層: 唔係好識欣賞中式甜點,只知果子皮薄!至於味道,只食到蘋果綠豆茸,清新軟滑!西式 tea set有scone, 中式有杞子桂圓蛋糕, 杞子桂圓滋潤,蛋糕鬆軟!甜度適中!另外,燕窩紅豆糕另上,燕窩滋陰養顏,粒粒紅豆口感佳,入口幼滑!埋單$703-, 食材矜貴,款式見心思,份量

第二層: 曰式黑豚肉叉燒包- 包身鬆軟,甜甜蜜汁面
馅料飽滿,絕不是美心的空心包!

第三層: 唔係好識欣賞中式甜點
,只知果子皮薄!至於味道,只食到蘋果綠豆茸,清新軟滑!

埋單$703-, 食材矜貴,款式見心思,份量十足,環境高格調,服務細心有禮!!!
2014-08-06