2014-08-10 18228 瀏覽
6月17號係我同女朋友嘅2週年紀念日,下午2點30就去左Sevva食人生中最高級嘅tea有邊個女仔唔鍾意食tea...而且有朋友介紹就去試下我地點左,三層的下午茶餐飲就係earl grey tea,餐廳的用具十分精緻,女朋友見到愛不釋手earl grey tea茶味香濃,可以開胃同消滯加上位於中環嘅如此美境,同女朋友慢慢品嚐,價錢貴但係值得食物咁多款有d已經唔記得...講d記得嫁啦~Smoked Salmon Toast 煙三文魚份量好多,配合香滑的cream cheese,兩者食落好夾,少食多滋味!滑蛋toast 蛋夠滑加埋片truffle真係好香牛肉Burger like爆!!! 牛肉厚身但食落又出奇地唔un!個醬汁真係無得彈,甜甜地好香好juicy,同牛肉好夾Crab Burger墨汁包幾特別,味道新鮮,中間係啖啖蟹肉,食落好滿足 Chocolate Fudge Cake朱古力味好香濃,蛋糕又夠軟滑,食得出真才實料Carrot cake 比較鐘意食厚身較實果種嘅質感 同埋少左杏仁粉係入面Caramel Crunch Cake朋友講過此蛋糕是sevva的名物,果然無介紹錯!從未食過
有邊個女仔唔鍾意食tea...而且有朋友介紹就去試下

我地點左,三層的下午茶
earl grey tea茶味香濃,可以開胃同消滯
加上位於中環嘅如此美境,同女朋友慢慢品嚐,價錢貴但係值得
Signature Tea Set
earl grey tea
食物咁多款有d已經唔記得...講d記得嫁啦~
Smoked Salmon Toast

滑蛋toast
蛋夠滑加埋片truffle真係好香

牛肉Burger like爆!!!

Crab Burger
墨汁包幾特別,味道新鮮,中間係啖啖蟹肉,食落好滿足

Chocolate Fudge Cake
朱古力味好香濃,蛋糕又夠軟滑,食得出真才實料

Carrot cake
比較鐘意食厚身較實果種嘅質感 同埋少左杏仁粉係入面

Caramel Crunch Cake
朋友講過此蛋糕是sevva的名物,果然無介紹錯!

從未食過咁鬆軟的海綿蛋糕,再加上軟滑的忌廉和焦糖脆脆,簡直是完美的組合
朋友仲話單點一客crunch cake就要過百元,但你品嚐過之後就會覺得物有所值!!!

清優高級嘅環境同氣氛都為呢餐畫龍點晴,係一個拍拖或者相約知己談心嘅好地方,當然價錢比較貴,不過係紀念日或者特別日子食餐咁寫意嘅tea都係值得嘅<3
紀念日
Signature Tea Set