2014-08-06 563 瀏覽
與大學同學gathering, 在諾士彿台食完晚飯,要找食甜品的地方,有人提議到甜品工房,我和議,因為經常見到很多人在店外等位,見到D甜品賣相好吸引,想試好耐。我地等左四,五個字左右先有位。睇menu樣樣都好似好好味,好難揀,我最後揀左新地系列的紫醉之迷,朋友亦揀左新地系列的赤地之雪和綠茶之舞還有宇治金時紫醉之迷係巨蜂提子味,舊雪糕有d似藥水味,佢有D一粒粒好似魚子的,味道好淡,無乜巨蜂味。 跟住成杯都係無味的乳酪和栗米片,食到唔想食。 朋友的那兩杯都差不多,最上的雪糕都幾好食,但跟住成杯乳酪同栗米片,真係食到唔想食。宇治金時係刨冰淋上綠茶同紅豆,最上個兩塊係好甜的餅,下面有一粒粒小丸子。 朋友最後食到成碗都係水,溶晒,都唔使再食。總結,我和朋友們都覺得不會再有下次,甜品並不是真的好好食,而且又幾貴,試過一次已經夠

我地等左四,五個字左右先有位。

還有宇治金時

$55 (其他)