2014-08-06 4771 瀏覽
睇返手機d相先發現原來去鼎泰豐食野都已經係上年既,但其實之前都有去咖啦,因為d野食實在太好味啦 該日星期六,當然要排大隊啦(差唔多次次去都要,熱店果然係熱店),等咗好耐有得食啦!一行四人嗌咗十樣野 呢三碟分別係醉雞,五花腩粉皮同五香肉.醉雞完全大愛!無骨,雞肉入哂味而且好香.又唔係一般食既肥雞所以雞皮都唔怕食.五花腩粉皮係驚喜菜,因為無諗到粉皮下原來有五花腩.五花腩同粉皮match埋幾特別,汁同青瓜絲撈埋食仲惹味.呢碟冷盤值得一試!五香肉既刀功一流,因為真係好薄.就係咁五香肉都入哂滷水汁味.呢碟魚係唯一一款令我失望既食物魚質偏乾d汁甜既,配埋食好奇怪自己本身勁中意飲酸辣湯,貪佢酸酸辣辣醒胃呢個酸辣湯足料,酸同辣味適中,飲完好暖胃,胃口大開tim 呢兩碟蛋白炒飯如圖所見,係有蝦同無蝦既分別,價錢分別都太我唔suggest食有蝦既蛋白炒飯,因為d蝦都係小蝦三四隻咁但味道又真係唔錯既,飯粒粒粒分明又香五香牛肉麵,不過不失啦肉質有d硬,但湯底濃所以加返分黎到鼎泰豐唔食小籠包點可以話黎過呀食評唔洗多講,必食啦只係猶記得之前食一籠小籠包係8粒但見圖係6粒,大家明啦題外話鼎泰豐服務質素真係好好

一行四人嗌咗十樣野
呢三碟分別係醉雞,五花腩粉皮同五香肉.
呢碟魚係唯一一款令我失望既食物
魚質偏乾d汁甜既,配埋食好奇怪
自己本身勁中意飲酸辣湯,貪佢酸酸辣辣醒胃
呢個酸辣湯足料,酸同辣味適中,飲完好暖胃,胃口大開tim
呢兩碟蛋白炒飯如圖所見,係有蝦同無蝦既分別,價錢分別都太
但味道又真係唔錯既,飯粒粒粒分明又香
五香牛肉麵,不過不失啦
肉質有d硬,但湯底濃所以加返分
黎到鼎泰豐唔食小籠包點可以話黎過呀
食評唔洗多講,必食啦
只係猶記得之前食一籠小籠包係8粒但見圖係6粒,大家明啦

題外話鼎泰豐服務質素真係好好,員工工作效率都好快
仲有黎度食既客可以話係來自世界各地,身邊都有幾台日本客同洋人.可見鼎泰豐既吸引力
2013-11-30