2014-08-04 1586 瀏覽
蘿拔妹的妹妹去完兩個月歐洲畢業旅行之後,竟然話好羡慕我地三口之前去大坑食分子雪糕!(我地都未講羡慕你去歐洲玩兩個月=v=)好啦,甘我地今次一家四口齊人去再戰大坑美食啦!第一站即刻去食分子雪糕,我同媽媽同妹妹三個人要試三種唔同既味!麥精我點既麥精味基本上同真正既麥精維他奶係無分別的xd 所以味道真的不用再describe哈哈!而質感就比較冰,唔似雪糕有d sticky,所以真的溶得超級快。面還有d焦糖脆脆,生色不少,好吃!黑芝麻媽媽係所有芝麻食物既fans,Lab Made既分子黑芝麻雪糕都算係交到貨啦!芝麻甘香唔會苦,雪糕帶有微粒,但唔會破壞原有雪糕滑溜既質感!藍莓益力多妹妹點既呢款最受歡迎!的卻益力多味係非常濃,亦唔會搶左藍莓既味道,而且面仲有藍莓果醬呢!呢款真的值得試試哦。每次去Lab Made,見到爸媽好似小朋友甘企係玻璃前面睇住出煙既雪糕製成,都覺得佢地真係好可愛xd而搞笑既爸爸總會加一句:做咩唔直接飲麥精/益力多或者食芝麻糊!?

好啦,甘我地今次一家四口齊人去再戰大坑美食啦!

麥精

黑芝麻