2014-08-02 2512 瀏覽
考試接近,想relax下,約咗同學食早餐,吹下水,盡量揾啲舊式茶餐廳,貪佢有feel啲,食下嗰環境。由於去到已经十一點半,唔洗等直接入去,無得再叫早餐,見佢常餐同早餐一樣價錢,一樣嘢食,就見咗兩份常餐D。1.食物一份叫咗五香通,一份叫沙爹牛意,一杯凍啡,一杯茶走,兩個都加錢食菠蘿油。唔夠兩分鐘,已經到哂,真係快到一個點。可惜食第一啖意粉,已經覺得中伏,啲意粉好似一碗啫喱,變咗一條條咁,嗰湯淡到喊,如果無沙爹汁,直頭可以即刻俾返佢。至於嗰五香通,嗰湯一樣淡到喊,通粉又係煮到勁爛。嗰菠蘿油外皮都夠鬆,内裏都好鬆軟,都唔會係一定要讚囉。2.飲品基於我對飲品無乜要求,奶茶只要有奶味都接受到,不過不失啦。3.總結如果佢肯上心啲,唔好咁求其,就算等幾耐都有人食,價錢嚟講唔會話"嘩!真係好抵食喎"咁囉,只等説食環境就一定有,就好嘢就麻麻啦。
1.食物
2.飲品
基於我對飲品無乜要求,奶茶只要有奶味都接受到,不過不失啦。
3.總結
2014-08-02