2014-08-01 13878 瀏覽
好好地一餐生日飯,俾個waiter 摧毀左事源帶埋我歲半既BB去,餐廳預先放好high chair ,點知我發現放左亞仔上去之後扣唔到安全帶,我既認知係佢底部少左條中間位既帶……咁我都仲以為自己唔識整ge 。好喇,我首先叫個妹妹仔幫我,佢都好有禮貌咁同我表示佢唔識整,搵個同事嚟幫我,點知三四分鐘都冇人理我。卒之有個男侍應俾個妹妹仔截住嚟幫我,佢一埋嚟已經話“哦,冇左條帶”我聽得好清楚,之後我應左一句“咁即係broken 啦”條友即刻勁冇禮貌極串答我“咩broken ge ?!呢啲櫈係有啲有帶有啲冇帶架啦,而家咪去換過張俾你囉”我火都嚟,即答“咁你憑咩預先去judge 我個小朋友係需要坐有帶定冇帶呀?!”佢冇應我,係我後面行左去,咁岩有個著黑衫既女人(應該高級啲)問咩事呀咩事呀?佢呢個反應令我有理由相信佢係我背後作出左一啲動作或者口型。就係咁,我成餐飯,碟食完勁耐冇人執,舉手叫人冇人理,水飲哂冇人斟,食左背脊骨落兩個大人冇用discount 食左1206蚊,咁既態度?!第一,我唔係第一日去有呢款木製high chair 既餐廳食飯,我去凱悅軒食,人地抱埋我仔坐上去make sure 佢扣
好好地一餐生日飯,俾個waiter 摧毀左
兩個大人冇用discount 食左1206蚊,咁既態度?!
最後,食物ok 既,款多唔多就見人見智啦!
題外話/補充資料: 好好地一餐生日飯,俾個waiter 摧毀左 事源帶埋我歲半既BB去,餐廳預先放好high chair ,點知我發現放左亞仔上去之後扣唔到安全帶,我既認知係佢底部少左條中間位既帶……咁我都仲以為自己唔識整ge 。好喇,我首先叫個妹妹仔幫我,佢都好有禮貌咁同我表示佢唔識整,搵個同事嚟幫我,點知三四分鐘都冇人理我。卒之有個男侍應俾個妹妹仔截住嚟幫我,佢一埋嚟已經話“哦,冇左條帶”我聽得好清楚,之後我應左一句“咁即係broken 啦”條友即刻勁冇禮貌極串答我“咩broken ge ?!呢啲櫈係有啲有帶有啲冇帶架啦,而家咪去換過張俾你囉”我火都嚟,即答“咁你憑咩預先去judge 我個小朋友係需要坐有帶定冇帶呀?!”佢冇應我,係我後面行左去,咁岩有個著黑衫既女人(應該高級啲)問咩事呀咩事呀?佢呢個反應令我有理由相信佢係我背後作出左一啲動作或者口型。 就係咁,我成餐飯,碟食完勁耐冇人執,舉手叫人冇人理,水飲哂冇人斟,食左背脊骨落 兩個大人冇用discount 食左1206蚊,咁既態度?! 第一,我唔係第一日去有呢款木製high chair 既餐廳食飯,我去凱悅軒食,人地抱埋我仔坐上去make sure 佢扣好先行開,我真心唔覺得個款櫈會分有帶冇帶 第二,係,雖然係自助餐,但都叫係五星半酒店入面丫,可以做到一個同事發完爛咋,其他同事都唔理個客?!檢討下啦! 最後,食物ok 既,款多唔多就見人見智啦!
2014-07-28
生日