2014-07-29 6675 瀏覽
有晚朋友想約食飯,大家不約而同想食日式放題,於是上網找旺角區那一間最多好評的,見到番本這間日式放題都有唔錯既評語,於是就打電話預約,店員提醒不能遲到超過10分鐘,到當晚我地8點25分到鋪頭,比預約時間早5分鐘到達,門外大約有幾十人等位,差點無位企.大約10分鐘後就正式入座.一坐低見到台頭寫facebook like 專頁送冰凍鮑魚,二話不說立即行動比個like先.我地再看另一個餐牌,提醒可以加50元轉星級刺身,有大甜蝦,赤貝,蟹粥等等,因為實在級引,計一計食多2碟蝦已婚番本了.我地都點左大量魚生壽司作頭盤,先講一講唔係好掂既吞拿魚,食落完全無魚味,仲悔悔地,所以成份都無吃過,再試甜蝦賣相就好麻麻地size太細,一次過食3-4隻先感覺到佢,再來我最喜歡的三文魚,十分肥美,雖然都係無乜魚味,總算不過不失吧.食左5分鐘,最其侍既鮑魚仔,另外星加錢的級刺身到來,鮑魚細細粒,送到來已經同殼分離了,相信鮑魚殼係會番用的,鮑魚仔本身都係無乜味,好似刷膠咁,失望.再食星級大甜蝦,好在這個有驚喜,蝦肉鮮甜,不過建議大家花小小心機了蝦腸,可能因為蝦比較大,所以腸入面都有小小沙,我比80分.我地仲叫左梅酒,
我地仲叫左梅酒,都係任點的,味道清甜,雖然梅味不算太濃,我地一行5人都飲左7支,夠晒.再講講熱食,總括來講比起我吃開尖沙咀另一間日式放題石X好,炸番薯仔,松露溫泉旦,都係第二度無既.到最後結帳,每人大約27x元,我地大家都認為番本了,哈哈
手卷
松露帶子沙律