2014-07-28 5919 瀏覽
之前留意左好多團購放題,唔係遠就係貴,所以好耐冇食放題喇,火鳥都留意左一排,相比其他餐廳唔算貴,地點在旺角都方便,最緊要食評係笑面多過喊面,所以會想試下呢間,準時5:30到達,已經可以入去食啦,被安排坐一張單獨0既2人枱,"寧寧舍舍"坐埋一邊好突出,不過傾計方便d都幾好,即刻開始點食物,有好多張紙可以點,真係花多眼亂,如其他人士所講,場內燈光真係有d暗,寫紙開頭都睇唔真,不過適應落黎又睇到啦~交單後食物好快黎,而且keep住一直出菜,張枱細,所以好快就冇位,侍應會好主動咁幫忙左砌右砌騰空位置出黎放食物,除左傳菜0既侍應會幫你外,我地食食下執位佢地見到都會幫手,同埋收碟速度好快,值得一讚,講返食物先,刺身我只點左三文魚,榮螺及鮑片,全部都夠凍夠鮮,香辣雞中翼好味道,真係夠辣呀,芝士焗生蠔都好味,其他天婦羅,串燒,炒雜菜,沙爹炒魷魚鬚都ok,雪糕是日有雲尼拿,芒果,合桃,綠茶x2,仲有雀巢雪糕,限時2小時,不過夠鐘都冇趕我地走,可以坐多一陣,總括黎講味道及服務都幾好,會有下一次~是日晚餐:$118+39服務費+10假日費
是日晚餐:$118+39服務費+10假日費
芝麻八爪魚,螺肉,魚生沙律
芝士焗蠔
香辣雞翼
食左三杯雪糕
題外話/補充資料: 完全冇漏過單,份量仲有多冇少
2014-07-26
紀念日